Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı pudra seteri
- 150 ml irmik
- Aldığı kadar un (ortalama 1,5 bardak)
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 pk kabartma tozu
Şerbeti :
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
- Ocağa koymadan evvel şekeri su da güzelce eritelim.
- Ocağa koyduğumuzda da karıştırmaya devam edelim.
- Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıktıktan sonra 5 dk bekleyip altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için bütün gereçleri karıştıralım.
- Kulak göğsü kıvamında olmalı.
- İstediğiniz hali verebilirsiniz. Ben yuvarlak yaptım.
- Ortasına badem koydum, siz fındık vs da koyabilirsiniz.
- Kontrollü bir biçimde kızarana kadar pişirelim.
- Tatlı sıcak şerbet soğuk formda birleştirelim.
- En az 2-3 saat dinlendirin. İmkanınız varsa akşam yapıp sabaha kadar dinlendirin. Şerbeti daha hoş çekecektir.Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
