Tavuk Ciğeri Tarifi

Tavuk Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk ciğeri
- Sıvı yağ
- Kekik
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Tavuk Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk ciğerlerini temizleyip kuşbaşı biçiminde doğruyoruz.
- Yıkadıktan sonra suyunu süzdürüp biraz sıvı yağ eklenmiş tavaya alıyoruz.
- Yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyunu çektiği vakit altını biraz kısıp kızarmasını bekliyoruz. Bu etapta biraz sıçrama yapacaktır dikkatli olalım.
- Kızardığı vakit altını kapatıp tuz ve baharatları ekleyip sıcak servis ediyoruz.
- Kekiği bol eklemek ciğerin kendine has olan kokusunu alacaktır. Tadı da lezzetli olacaktır. Afiyet olsun☺️.
Tavuk Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
