Tiritli Köfte

Tiritli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 150 gram çiğ köftelik et
  • Tuz
  • Karabiber

Tiritli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kemikli eti ve nohutu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  2. Ocağa alın ve et ile nohut yeterlice yumuşayana kadar pişirin.
  3. Et ve nohut pişerken bulguru, irmiği sıcak suyla ıslayıp yarım saat beklettikten sonra yumurtayı, unu, çiğ köftelik eti, tuz ve karabiberi bir kaba alın.
  4. Tüm gereçleri yeterlice yoğurun.
  5. Hamurdan nohuttan biraz büyük modüller koparıp yuvarlayın.
  6. Pişen et ve nohutun içine ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  7. Ardından yuvarladığınız köfteleri ek edin.
  8. Köftelerle 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatabilirsiniz.Afiyet olsun!.

Tiritli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Salçalı Sosis
Kinoalı Salata
Kakaolu Kek
Şerbetli Kek (Süt Vs Su)
Ezilmiş Çıtır Brokoli
Mantar Salatası
Hdabla | © 2025 |