Tiritli Köfte

Tiritli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 150 gram çiğ köftelik et
- Tuz
- Karabiber
Tiritli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikli eti ve nohutu bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin.
- Ocağa alın ve et ile nohut yeterlice yumuşayana kadar pişirin.
- Et ve nohut pişerken bulguru, irmiği sıcak suyla ıslayıp yarım saat beklettikten sonra yumurtayı, unu, çiğ köftelik eti, tuz ve karabiberi bir kaba alın.
- Tüm gereçleri yeterlice yoğurun.
- Hamurdan nohuttan biraz büyük modüller koparıp yuvarlayın.
- Pişen et ve nohutun içine ezilmiş sarımsakları ekleyin.
- Ardından yuvarladığınız köfteleri ek edin.
- Köftelerle 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra altını kapatabilirsiniz.Afiyet olsun!.
Tiritli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

