Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)

Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı yahut sarı mercimek
  • 1’er silme tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar mercimeğimizi bol su ile yıkayıp tenceremize alalım.
  2. Kimyon, tuz ve 2.5 su bardağı su koyarak kaynamaya bırakalım .
  3. Arada üzerindeki köpükleri alalım.
  4. Haşlanan mercimeğimizi kevgirden yada blenderden geçirelim.Bir kenarda bekletelim.
  5. Sosumuz için tereyağ ve toz kırmızı biberi eritip tenceremize aktaralım ve ocağa alıp 2-3 dk tahta kaşıkla karıştırıp kaynatıp özdeştirelim işte bu kadar afiyet şifa olsun😇.

Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Tarhana
Anne Sütü Arttırıcı Sandviç Kahvaltı
Muzlu Yulaflı Muffin (Un Yok Şeker Yok)
Karnıyarık Pizza Poğaça
Pastane Poğaçası
Fit Browni
Hdabla | © 2025 |