Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)

Taş Üzere Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 litre süt (jercey)
- 1 kase hazır foça yoğurdu
Taş Üzere Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütümüzü havalandırarak kaynatıyoruz soğuduktan sonra ağzı açık biçimde buzdolabında bir gece bekletiyoruz.
- Ertesi gün üzerindeki kaymağı bıçak yardımı ile kesip saklama kabına alıp afiyetle yiyoruz :).
- Sütümüzü tekrardan ısıtmaya alıyoruz parmağınızı süte soktuğunuzda elinizi 5 -6 saniye sonra yakması gerekecek formda ısıtıyoruz.
- Isıttığımız süte bir kase dolusu yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. (ben yarım kilo kavanoza bir yemek kaşığı küçük kavanozlara bir tatlı kaşığı maya kullandım. ) siz isterseniz direk tencerede mayalayabilirsiniz.
- Fırınımı 100 dereceye 5 dakika açıp ısıtıp kapattım.
- Sonrasında kapakları yani ağzı açık biçimde 5 saat mayalanması için bekletiyoruz.
- 5 saat sonrasında kapağını kapatıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz ve taş üzere yoğurdumuz hazır yiyen herkese afiyet olsun.
Taş Üzere Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








