İnek Peyniri

İnek Peyniri Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 litre inek sütü

İçerine eklemek için

  • 1 su bardağı (200 ml) elma sirkesi
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

İnek Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 litre inek sütümüzü tencereyi alalım.Kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynamaya başladığı vakit içerisine bir su bardağı elma sirkesi ,yarım limon suyu sıkalım, sütü ekleyelim bu halde 15-20 dakika kaynatalım .
  3. Kaynarken peynirimiz oluşmaya başlayacak suyumuz yeşil renge dönene kadar bekleyelim .
  4. Daha sonra süzgecimizin üzerine bez torbamızı koyalım .
  5. Üzerine çıkan peynirleri çorbanızın içine ekleyelim.
  6. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çorbamızı büzüştürüp sıkalım.
  7. Üzerine 5 litre yük koydum ben isteyen öteki bir şey de koyabilir daha sonra süzgeçte bekletelim.
  8. Peynirinizin yumuşak olmasını istiyorsanız 2 saat daha sert olmasını istiyorsanız 4-5 saat bu formda bekletelim.
  9. Peynirimiz olduktan sonra bir kaseye peynir altı suyundan koyup içerisine 2 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip peynirleri dilimleyerek bu suyun içerisine koyalım.

Not; tuzumuz az olursa peynirler erir deneyecek olanlara afiyet olsun.

İnek Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalanci Profiterol
Milföy Baklava
Yalancı Profiterol
Butternut Squash – Bal Kabağı Çorbası
Trileçe (Videolu)
Gyoza (Japon Mantısı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet