İnek Peyniri

İnek Peyniri Tanımı İçin Malzemeler
- 5 litre inek sütü
İçerine eklemek için
- 1 su bardağı (200 ml) elma sirkesi
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
İnek Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?
- 5 litre inek sütümüzü tencereyi alalım.Kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladığı vakit içerisine bir su bardağı elma sirkesi ,yarım limon suyu sıkalım, sütü ekleyelim bu halde 15-20 dakika kaynatalım .
- Kaynarken peynirimiz oluşmaya başlayacak suyumuz yeşil renge dönene kadar bekleyelim .
- Daha sonra süzgecimizin üzerine bez torbamızı koyalım .
- Üzerine çıkan peynirleri çorbanızın içine ekleyelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çorbamızı büzüştürüp sıkalım.
- Üzerine 5 litre yük koydum ben isteyen öteki bir şey de koyabilir daha sonra süzgeçte bekletelim.
- Peynirinizin yumuşak olmasını istiyorsanız 2 saat daha sert olmasını istiyorsanız 4-5 saat bu formda bekletelim.
- Peynirimiz olduktan sonra bir kaseye peynir altı suyundan koyup içerisine 2 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip peynirleri dilimleyerek bu suyun içerisine koyalım.
Not; tuzumuz az olursa peynirler erir deneyecek olanlara afiyet olsun.
İnek Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









