İnek Peyniri

İnek Peyniri Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 litre inek sütü

İçerine eklemek için

  • 1 su bardağı (200 ml) elma sirkesi
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

İnek Peyniri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 5 litre inek sütümüzü tencereyi alalım.Kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynamaya başladığı vakit içerisine bir su bardağı elma sirkesi ,yarım limon suyu sıkalım, sütü ekleyelim bu halde 15-20 dakika kaynatalım .
  3. Kaynarken peynirimiz oluşmaya başlayacak suyumuz yeşil renge dönene kadar bekleyelim .
  4. Daha sonra süzgecimizin üzerine bez torbamızı koyalım .
  5. Üzerine çıkan peynirleri çorbanızın içine ekleyelim.
  6. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çorbamızı büzüştürüp sıkalım.
  7. Üzerine 5 litre yük koydum ben isteyen öteki bir şey de koyabilir daha sonra süzgeçte bekletelim.
  8. Peynirinizin yumuşak olmasını istiyorsanız 2 saat daha sert olmasını istiyorsanız 4-5 saat bu formda bekletelim.
  9. Peynirimiz olduktan sonra bir kaseye peynir altı suyundan koyup içerisine 2 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip peynirleri dilimleyerek bu suyun içerisine koyalım.

Not; tuzumuz az olursa peynirler erir deneyecek olanlara afiyet olsun.

İnek Peyniri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mango Soslu Tabuk
40 Gün Turşusu
Kadayıf Sarma
Az Malzemeli Pratik Çıtır Tavuk
Tavuklu Krep Bohça
Cupcake
Hdabla | © 2025 |