Pekmezli Lokum

Pekmezli Lokum Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı dut pekmezi
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı buğday yahut mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz yahut fındık
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Pekmezli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pekmez, nişasta, su ve şekeri bir tencereye alıp çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. İyice yoğunlaşıp ağırlaşınca ceviz ve vanilyayı ekliyoruz biraz daha karıştırarak düzgünce yoğunlaşmasını sağlıyoruz.
  3. İstediğiniz incelik ve kalınlığa nazaran bir borcamımızı ıslatıyoruz ve süzdükten sonra karışımı borcama boşaltıp sıpatula yardımı ile her yere yayıp düzeltiyoruz.
  4. Bir gece buzdolabında ağzını açık bırakıp bekletiyoruz.
  5. Borcamı ıslattığımız için yapışma olmayacaktır. İstediğimiz biçimde keserek hindistan cevizine batırıyoruz.
  6. Servis tabağına alıp bir gün daha oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.
  7. Kahve yahut çayın yanında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun🌹.

Pekmezli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Lazanya (Videolu)
Deniz Mahsulleri Salatası
Tavuklu Abdigör Köfte (Doğubeyazıt Yöresine Ait)
Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Kubbe Tatlısı
Damaklarda Tat Bırakacak Kuş Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet