Pekmezli Lokum

Pekmezli Lokum Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı dut pekmezi
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı buğday yahut mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz yahut fındık
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Pekmezli Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pekmez, nişasta, su ve şekeri bir tencereye alıp çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. İyice yoğunlaşıp ağırlaşınca ceviz ve vanilyayı ekliyoruz biraz daha karıştırarak düzgünce yoğunlaşmasını sağlıyoruz.
  3. İstediğiniz incelik ve kalınlığa nazaran bir borcamımızı ıslatıyoruz ve süzdükten sonra karışımı borcama boşaltıp sıpatula yardımı ile her yere yayıp düzeltiyoruz.
  4. Bir gece buzdolabında ağzını açık bırakıp bekletiyoruz.
  5. Borcamı ıslattığımız için yapışma olmayacaktır. İstediğimiz biçimde keserek hindistan cevizine batırıyoruz.
  6. Servis tabağına alıp bir gün daha oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.
  7. Kahve yahut çayın yanında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun🌹.

Pekmezli Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Biber Tarifi
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar
Domatesli Fit Ekmek Üstü Kahvaltı Tarifi
Patatesli Basit Börek
Patates Kavurması
Tam Buğday Unlu Falafel
Hdabla | © 2025 |