Bayat Ekmek Böreği

Bayat Ekmek Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1-1,5 bayat ekmek
- 2 su bardağı peynir
Sosu için ;
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta küçükse 3 de olabilir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Bayat Ekmek Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmekleri küp küp doğrayın.
- Yumurtaları sütü ve baharatlari karıştırın.Ekmeklerle buluşturun harmanlayın.
- 10 dakika sosu çekmesi için bekleyelim.
- Ardından tavayı yağlayalım güzelce ve harcın yarısını tavaya açalım.
- Spatula yardımıyla güzelce açalım.
- Peynir dilediğiniz kullanabilirsiniz.
- İç harcını koyalım ve tekrar kalan ekmeği üstüne yayalım.
- Kısık ateşte tavayı çevire çevire yakmamaya ihtimam göstererek pişirelim.
- Ters düz edelim başka tarafını da tıpkı biçimde pişirip servis edebilirsiniz.
- Günün her saati şipşak yapabileceğiniz keyifli bir tanım.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Bayat Ekmek Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








