Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı)

Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 11 tane ince küçük kabak
  • 2 tane kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İç harcını pişirmek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates
  • Yarım yemek kaşığı da biber salçası
  • 2 diş sarımsak

Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir besmele bin şükürler başlayalım inşaallah. Kabaklar yıkanıp içleri oyulur sıvı yağda kızartılır.
  2. Tereyağı ve sıvı yağ tavaya konur soğanlar küçük küçük doğranır rengi dönene kadar çevrilir kıymayı ek edip biraz pişirilir haşlanmış nohut salçaları baharatları maydanozu ve tuz konur yarım çay bardağı su koyup 5 dakika pişirilir.
  3. Biraz soğuyunca kabakların içi sıkı bir halde doldurulur tepsiye dizilir üzerine salçalı sos yapıp sarımsakları doğrayıp ek edip kabakların üzerine dökülür.
  4. 180 derecede yarım saate yakın pişirilir istenilirse yoğurt dökülerek servis yapılır yapıp yiyenlere afiyet olsun harika bir yemek de çok hafif yediğinizin sayısı belirli olmuyor afiyet olsun.

Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Kakaolu Tatlı (Süt Şerbetli Kaynatmadan)
Fırında Tatlı Patates Ve Kereviz
Çok Sevilen Pizzam
Mayalı Poğaça
Hindistan Cevizli Tarçınlı Un Kurabiyesi
Muzlu İçecek Smoothie
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet