Tepside Kadayıf Tatlısı

Tepside Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kadayıf
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağı
- 1 çay bardağı fıstık yahut ceviz
- 3 yemek kaşığı irmik (şart değil)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tepside Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; 2,5 su bardağı şeker, 2,5 su bardağı suyu ve bir dilim limonu tencereye koyun.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın 15 dakika sonra altını kapatın ve ılımaya bırakın. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak.
- Tereyağı ve sıvı yağı sos tavasında eritin.
- Tepsinin tabanına 3-4 yemek kaşığı yağı dökün ve kadayıfın yarısını tepsiye bastırın. Üzerine biraz yağı gezdirin ve tekrar uygunca bastırın.
- İrmiği ve fıstığı her yerine gelecek şekilde dökün.
- Kalan kadayıfı da tepsiye yerleştirip tavada kalan yağı kadayıfın her yerine gelecek şekilde dökün ve elinizle güzelce bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda altı üstü kızarana kadar pişirin. İsterseniz karşıt çevirip 5 dakika daha pişirip fırından alın.
- Tatlı fırından çıkar çıkmaz çabucak ılık şerbeti verin.
- 2-3 saat sonra şerbeti çekmesini bekleyin. Sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🌹.
Tepside Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

