Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Çorbası için:

  • Yarım adet bütün tavuk
  • 2 litre su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun yapılışı; 3 su bardağı suyu kaynatın, içine tuzu ekleyin.
  2. Kalan 2 su bardağı su ile unu güzelce çırparak açın.
  3. Kaynayan suya yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  4. Sürekli karıştırarak yoğunlaşmasını sağlayın 5 dakika pişirin.
  5. Kıvam aldıktan sonra bir tepsiye dökün ve soğuması için bekletin.
  6. Çorbanın yapılışı;Tavuğu 2 litre suda haşlayın, etlerini didikleyin ve suyunu süzerek kenara alın.
  7. Sıvı yağ ve tereyağını tencerede eritip unu kavurun.
  8. Salçaları ekleyin, akabinde haşlanmış tavuk suyunu azar azar ekleyerek karıştırın.
  9. Baharatları ekleyin ve 15 dakika kaynamaya bırakın.
  10. Didiklenmiş tavukları ekleyip 10 dakika daha kaynatın.
  11. Hamuru küçük kareler ve ya baklava halinde kesin.
  12. Çorbayı kaselere alın, hamurla birlikte kaşıkla içilmeden yutularak tüketilir.Afiyet olsun!.

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi Tarifi Süt Yoğurt Kullanmadan (Videolu)
Tahinli Cevizli Poğaça
Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali)
Arnavut Tavuğu (Videolu)
Kağıtta Tavuk
El Açması Üçgen Mantı (Sinop Mantısı)
Hdabla | © 2025 |