En Kolay Mantı

En Kolay Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 250 gram kıyma
- 1 küçük uzunluk soğan
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı nane ve kırmızı tatlı toz biber
En Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için un, su, tuz, yumurtayı kabımıza alıp yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamuru en az yarım saat dolapta dinlendirelim. Daha kolay açılması için.
- İç harcı için soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyelim.
- Karabiber, tuz ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen hamuru beze yapıp oklava yardımıyla açalım.
- Fotoğraflarda gösterdiğim üzere mantılarımızı dolduralım.
- Tencereye suyu koyup kaynayınca tuz ekleyip mantılarımızı 6-7 dk yumuşayana kadar pişirelim.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ve tereyağı eritelim.
- Tereyağ içine baharatlarını ekleyip mantıya döküp servis edelim.
En Kolay Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







