Mor Kısır

Mor Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane orta uzunluk kırmızı pancar
- 3 su bardağı su (pancar için)
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dereotu
- 3 yaprak marul
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 tane limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tane havuç
Mor Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pancar haşlanır. Daha sonra pişen pancarlar sudan alınıp, kalan pancar suyuyla bulgur ıslatılır az gelirse sıcak su eklenebilir.
- Daha sonra yeşillikler yıkanır ve ince ince kesilip doğranmış yeşilliklerle rende havuç ve pancar da karıştırma kabına alınıp, üzerine suyunu çekmiş soğumuş bulgur eklenir.
- Tuz ve baharatı eklenip limon suyu ve zeytinyağı da eklenip karıştırıp servis yapılır.
Mor Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




