Mor Kısır

Mor Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane orta uzunluk kırmızı pancar
  • 3 su bardağı su (pancar için)
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dereotu
  • 3 yaprak marul
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 tane limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane havuç

Mor Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pancar haşlanır. Daha sonra pişen pancarlar sudan alınıp, kalan pancar suyuyla bulgur ıslatılır az gelirse sıcak su eklenebilir.
  2. Daha sonra yeşillikler yıkanır ve ince ince kesilip doğranmış yeşilliklerle rende havuç ve pancar da karıştırma kabına alınıp, üzerine suyunu çekmiş soğumuş bulgur eklenir.
  3. Tuz ve baharatı eklenip limon suyu ve zeytinyağı da eklenip karıştırıp servis yapılır.

Mor Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Köfte Patates Yemeği
Fıstıklı, Şekersiz Atıştırmalık
Porsiyonluk Perde Pilavı
Orman Meyveli Kek
Çikolatalı Pasta
Muzlu Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |