Köfte (Buzluk İçin)

Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ekmek içi ya da galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba kıyma, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz, suyu alınmış soğan ve sarımsak rendesi, galeta unu, yumurta koy 10 dakika güzelce yoğurulur.
  2. 10 dakika buzdolabında dinlenmesi için bekletilir.
  3. İstenilen form verilir.
  4. Buzdolabında 1 saat bekletilir, buzluğa konur.
  5. Kullanılacağı vakit buzdolabına çıkarılır köfteler yumuşayıp birbirinden ayrılınca kızgın yağda pişirilir. Afiyet olsun 🩷

Not:İki kişi için ben milföy köfte yapıyorum 1 porsiyonluk (12 adet çıkıyor) anne köftesi 2 porsiyonluk (20 adet). Ayda 3 gün işten konuta gelindiğinde pratik yemek 💐 isteyen çöp şişe adana kebap halinde de hal verebilir fotoğraftaki üzere.

Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuç Tarator ( Enfes Kolay Pratik)
Biber Salçası (Kahvaltılık)
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
Fıstıklı Tiramisu
Çıtır Soslu Kanat (Videolu)
Lezzetine Doyamayacağınız Coleslaw
Hdabla | © 2025 |