Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 demet ince kıyılmış dereotu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında tereyağı ve un hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
  2. Hamurdan minik kesimler koparıp, içerisine beyaz peynir koyup kapatıyoruz yarattığımız yer alta gelecek biçiminde tepsiye diziyoruz.
  3. Sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırıp, üzerine sürüyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Salatası
Fırında Çıtır Tavuk
Köfteli İslim Kebabı
Berry Hibisküs Tarifi
Nefis İçi Pamuk Gibi Tuzlu Kek Tarifi
Diyet Kabak Krep
Hdabla | © 2025 |