Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk lahana
  • Kaynar su

İçi için;

  • Su bardağı ölçüm 200 ml
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su
  • Tuz

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahananın ortasını kesip çıkardım ve kenarlarından modüllere ayırdım. Kaynattığım sıcak suyun içine parçaladığım lahana yapraklarımı 1-2 dk bekletip aldım (benim lahanalarım biraz fazla sertti ben o nedenle biraz çok beklettim lakin siz bekletmeyin yoksa yaprakları erir)
  2. Daha sonra içi için pirinçlerimi yıkadım, üzerine yemeklik doğradığım soğanlarımı ve maydanozu ekledim. Daha sonra salça, baharat ve zeytinyağıyla karıştırdım.
  3. Lahanamın yapraklarını sarmak istediğim büyüklüğe nazaran ortadan kestim iç harçtan koyup dümdüz sardım. Tencereme dizip üzerine bir tabak kapattım.
  4. Yine kaynattığım sıcak suyumu üzerini geçecek kadar ekledim, tuz serptim ve kısık ateşte 1 saat kaynatarak pişirdim. Bu müddette suyu bittikçe sıcak su ekledim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Lezzetli günler dilerim💖

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İşkembe Tadında Tavuklu Çorba
Portakallı Kış Salatası
Karamelli Etimek Tatlısı
Portakallı 30 Adet Muffin Kek
Mercimek Salatası
Ahududulu Kurabiye (Cokkies)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet