Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk lahana
- Kaynar su
İçi için;
- Su bardağı ölçüm 200 ml
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Zeytinyağı
- Sıcak su
- Tuz
Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahananın ortasını kesip çıkardım ve kenarlarından modüllere ayırdım. Kaynattığım sıcak suyun içine parçaladığım lahana yapraklarımı 1-2 dk bekletip aldım (benim lahanalarım biraz fazla sertti ben o nedenle biraz çok beklettim lakin siz bekletmeyin yoksa yaprakları erir)
- Daha sonra içi için pirinçlerimi yıkadım, üzerine yemeklik doğradığım soğanlarımı ve maydanozu ekledim. Daha sonra salça, baharat ve zeytinyağıyla karıştırdım.
- Lahanamın yapraklarını sarmak istediğim büyüklüğe nazaran ortadan kestim iç harçtan koyup dümdüz sardım. Tencereme dizip üzerine bir tabak kapattım.
- Yine kaynattığım sıcak suyumu üzerini geçecek kadar ekledim, tuz serptim ve kısık ateşte 1 saat kaynatarak pişirdim. Bu müddette suyu bittikçe sıcak su ekledim. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun. Lezzetli günler dilerim💖
Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









