Kakaolu Portakallı Kurabiye

Kakaolu Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı(margarin)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Aldığı kadar un

Kakaolu Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağını koyalım.
  2. Sıvı yağ, yumurta, nişasta, pudra şekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
  3. Daha sonra portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
  4. Yavaş yavaş unumuzu ek edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Daha sonra hamura damla çikolata ekleyip ezmeden karıştıralım.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elimizde yuvarlayalım.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. Önceden ısıttığımız 180 derece fırına alalım ve 20 dakika denetimli pişirelim. Daha sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Kakaolu Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Churchill (Çörçıl)
Antep Fıstıklı Trileçe
Elmalı Milföy
Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu)
Üç Renkli Börek
Yeşil Kabak Tarator
Hdabla | © 2025 |