Yalancı Börek

Yalancı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 1,5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 silme çay kaşığı tuz
İçi için;
- Bir su bardağı beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için;
- Galata unu
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yalancı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep için bütün gereçleri bir karıştırma kabına alıp bir çırpma teli ile çırpıyoruz.
- Bir tavaya az ölçü yağ koyup ısınınca kepçe kepçe dökerek orta büyüklükte krepler elde ediyoruz.
- Hazırladığımız kreplerin içini peynirlerimizle doldurup rulo halinde kıvırıyoruz.
- Son olarak bir çay bardağı yağı bir tavaya döküp ısıtıyoruz.
- Bu sırada rulolarımızı evvel yumurtaya sonra galetaya batırıp kızartıyoruz.
- Arkalı önlü yeterlice kızaran yalancı böreklerimiz hazır.
Afiyet olsun 💐
Yalancı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




