Yalancı Börek

Yalancı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 silme çay kaşığı tuz

İçi için;

  • Bir su bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için;

  • Galata unu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yalancı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krep için bütün gereçleri bir karıştırma kabına alıp bir çırpma teli ile çırpıyoruz.
  2. Bir tavaya az ölçü yağ koyup ısınınca kepçe kepçe dökerek orta büyüklükte krepler elde ediyoruz.
  3. Hazırladığımız kreplerin içini peynirlerimizle doldurup rulo halinde kıvırıyoruz.
  4. Son olarak bir çay bardağı yağı bir tavaya döküp ısıtıyoruz.
  5. Bu sırada rulolarımızı evvel yumurtaya sonra galetaya batırıp kızartıyoruz.
  6. Arkalı önlü yeterlice kızaran yalancı böreklerimiz hazır.

Afiyet olsun 💐

Yalancı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saten Kurabiye
İnce Bulgur Çorbası (7 Dakikada Hazır)
Fırında Soslu Karnabahar
Ev Yapımı Puding İle Bisküvi Pastası
Mantarlı Kaşarlı Börek
10 Kişilik Gün Menüsü
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet