Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yumuşatılmış margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağından az fazla şeker
- 4 yemek kaşığı niş aşta
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 4 4.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta (akı yüzüne)
Üzeri için;
- Susam
- Yumurta akı
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri karıştır. En son unu denetimli ekle. Gereçler tam ölçüdür.
- Küçük küçük yuvarlak formlar ver. Evvel yumurta akına sonra susama batır.
- 170 derece ısıtılmış fırında yarın saat denetimli pişir. Güzelce kızarırsa daha hoş oluyor. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


