Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (100ml) (nişastayı açmak için)
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinçleri alalım ve üzerine su ek edelim.
- Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte orta ara karıştırarak pişirelim.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra üzerine. Vanilyayı ek ettikten sonra karıştıralım 15 dk kaynamaya bırakalım.
- Uygun bir kaseye nişastamızı alalım üzerine sütü ekleyip topak kalmayacak derece karıştırarak çözdürelim.
- Kaynayan pirinçlerin üzerine ve nişastalı sütü ekleyelim orta ara karıştırarak karışım yoğunlaşana kadar yaklaşık 10 dk pişirelim.
- Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım fırın kaselerimize yerleştirelim.
- Fırın kaselerini yarısı gelecek biçimde tepsiye su dolduralım.
- Ardından sütlaçlarınızı evvelce ısıttığımız 180°c fırında üst rafta pişirmeye bırakalım.
- Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım 10 dk kadar oda ısısında gelmeleri için bekletelim.
- Sütlaçlarımızı farklı tepsiye alalım dinlenmeleri için buzdolabına kaldıralım.
- 2-3 saat dinlenen sütlaçlarımızı dolaptan alarak üzerini dilediğimiz formda süsleyerek servis edelim afiyet olsun:)
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
