Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Güzel Oluyor)
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Hoş Oluyor) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 100 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 4 yemek kaşığı domates sosu (yoksa 2 adet domates rendesi)
- Sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı un
- Yeteri kadar su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Hoş Oluyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları karbonatlı suda bekletip güzelce yıkayalım doğrayalım (boyutu size kalmış biz çok büyük formda sevmediğimiz için ben biraz küçük doğruyorum lezzeti daha çok hoş oluyor bence)
- Tencereye yağ döküp doğranmış havucu iki dakika soteleyelim.
- Ardından soğanı sonra kıymayı pişirelim salçayıda kavuralım, sonra domates sosu, ezilmiş sarımsak un, tuz ve baharatları toz şeker döküp düzgünce özleştirelim.
- Karnabahar ek edip 5 dk daima karıştıralım üzerine üstünü geçecek kadar şu koyup pişirelim. Afiyet olsun kendi suyunda on haşlama yapmadan kusursuz oluyor afiyet olsun kesinlikle fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum🤲
Kıymalı Karnabahar Yemeği (On Haşlama Yapmadan Çok Hoş Oluyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















