Köz Patlıcan Çorbası Tarifi (Videolu)

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı sıvı krema
- 1 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek çay kaşığı karabiber
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yağlı kağıda sarıp fırında yada közmatikte yumuşayana kadar közleyelim.
- Kabuklarını soyup, küçük küçük keselim.
- Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyup eritelim. Üzerine küçük kesilmiş soğanı koyup kavuralım. Patlıcanları ve unuda ek edelim. Gerisine sütü ve kremayı koyalım. 3 su bardağı suyuda ek edip 10 dk kaynatalım. Blenderdan geçirip, tuz ve karabiber ekleyelim.
- Bir tavada tereyağını eritelim. Kırmızı toz biber ekleyip, biraz karıştıralım ocaktan alalım.
- Kaselere koyup yağını gezdirelim. Yapacaklara afiyet olsun.

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



