Haşlama (But)

Haşlama (But) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk butu
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 3 det havuç
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Kekik

Haşlama (But) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye butlarımızı alalım haşlaya bırakalım isterseniz düdüklüde de başlayabilirsiniz. Tencerede yaklaşık 40dakika da haşlanıyor.
  2. Patateslerimizi soyalım iri küpler halinde doğrayalım ortalama 6 modüle ayıralım ve bir tencereye su koyarak haşlamaya bırakalım.
  3. Başka bir tencerede ise soyup iri iri doğradığımız havuçları haşlayalım. Haşlanan sebzelerimizi süzelim. Tavuklarımız da haşladığında bir kap içerisinde 1 su bardağı su ile unu açalım topak kalmayacak biçimde karıştıralım.
  4. Haşlanan butlarımızın üzerine patatesi havuçlarımızı ve sarımsakları ek edelim.
  5. Su ile açtığımız unu da ek ederek karıştıralım. Tam bu esnada baharatlarımızı ekleyelim. (damak tadınıza nazaran ekleme çıkarma yapabilirsiniz baharatlarda)
  6. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Haşlama (But) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meşhur Malatya Kiraz Yaprağı Köftesi
Hazır Yufkadan Patatesli Börek
2 Portakal 1 Limonla 3 Lt Limonata
Gül Şeklinde Puf Poğaça
Çilekli Kek
Sağlıklı Lavaş Ekmek
Hdabla | © 2025 |