Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze

Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak yaprağı
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan ince (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Üzeri için;

  • Dolmalık fıstık

Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları uygunca yıkayıp, süzün, akabinde doğrayın.
  2. Havuçları rendeleyin ve zeytinyağıyla birlikte tavada 5 dakika kadar kavurun.
  3. Ispanakları,ince doğranmış soğanıda ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin.
  4. Yoğurda sarımsak tozunu ve tuzu ekleyin karıştırın.
  5. Kavrulmuş zerzevatları soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın.
  6. Servis için; üzerine eritilmiş tereyağı, kırmızı biber ve dolmalık fıstık ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Havuçlu Ispanaklı Yoğurtlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı)
Karnabahar Graten
Bebeklere Kıymalı Kabak Yemeği
Funiyki (Külah Tatlısı)
Beyti Kebabı
Dereotlu Yumuşacık Poğaça
Hdabla | © 2025 |