Acılı Ekşili Meksika Salatası

Acılı Ekşili Meksika Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı meksika fasulyesi (haşlanmış yahut konserve)
- Yarım su bardağı biraz fazla konserve bezelye
- Konserve mısır
- Kırmızı köz biber
- 4-5 salatalık turşusu
- 1 kuru soğan
- 7 siyah zeytin
- Acı pul biber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (turşunuz tuzluysa ona nazaran ayarlarsınız)
- 1 çay kaşığı sirke
Acılı Ekşili Meksika Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Acı ve ekşi sevenler kesinlikle denemeli 😍😍😍 1 soğanı küp küp yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağında soteliyoruz içine acı pul biber atıyoruz pul biberin rengi soğana geçene kadar kavuruyoruz kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Meksika fasulyesini (1 gece evvelden suya ıslatıyoruz ben evvelce ıslatıp dondurucuya porsiyonluk atıyorum pratik oluyor yapacağımız vakit çıkarıp çözmesini beklemeden) 10 dk haşlıyoruz.
- Yeterince yumuşadıysa soğuk sudan geçirip süzerek derin bir salata kasesine alıyoruz.
- Turşumuzu biberimizi zeytinlerimizi minik minik doğruyoruz konserve mısırları ve bezelyeleri ılık suda biraz bekletip süzerek kaseye ekliyoruz tüm materyalleri ekledikten sonra salatamız hazır 😋.
- Sosumuzu hazırlamaya geçebiliriz.
- Minik bir kasede tüm materyalleri güzelce karıştırıyoruz sevenler minik bir diş sarımsak da ek edebilir fesleğen de ekleyebilirsiniz.
Not:Sos gereçlerini direkt salata kasesine dökmek yerine başka bir kasede karıştırırsanız daha güzel özdeşleşir ek bir bulaşık daha olacak lakin tadı mutlaka fark eder 🙃 ve sosu yiyeceğimiz vakit dökersek daha canlı görünür. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤
Acılı Ekşili Meksika Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

