Bütün Portakal Keki

Bütün Portakal Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 adet bütün portakal
  • ️3 adet yumurta
  • ️1 su bardağı toz şeker
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️2 su bardağı un

Sosu için;

  • ️1 adet portakal suyu
  • ️1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Bütün Portakal Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Portakalı güzelce yıkayıp irice keselim, çırpma kasesine ekleyip blenderdan geçirelim.
  3. Kalan gereçleri de ek edip tekrar çırpalım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbına hamuru dökelim.
  4. Önceden ısınmış 170 derece fırında kekimizi pişmeye bırakalım.
  5. Kek pişerken sosu için portakal suyu ve pudra şekerini karıştırıp hazır hale getirelim.
  6. Pişen kekin birinci sıcağı çıkınca sosu üzerine dökelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗. Daha fazla tanım için instagram ve youtube nefis. Maceralarım hesaplarını takibe geçmeyi unutmayın 🥰

Bütün Portakal Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökertme Kebabı
Köfteli İskender
Dana Kavurma
Nemli Limonlu Kek (Glazürlü)
Elmalı Tart
Mini Bazlama
Hdabla | © 2025 |