Çikolata Kaplı Mozaik Pasta

Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket sütlü petibör bisküvi
  • Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 bardak süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gram tereyağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı şeker
  • 100 gram sütlü çikolata

Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatayı benmari yolu eritip silikon kabın alt tabanına ve kenarlarına sürelim.
  2. Buzluğa koyarak donması için yarım saat bırakalım.
  3. Bu sırada tereyağını eritelim.
  4. Tereyağına sütü, kakaoyu ve şekeri ekleyip ocakta 5 dakika şeker eriyene kadar karıştıralım.
  5. Bisküvileri 4-5 modüle kıralım.
  6. Sıvı karışımla bisküvileri yeterlice karıştıralım.
  7. Buzlukta donan çikolatalı tabanın üstüne mozaik pasta karışımını ekleyelim.
  8. Altını da güzelce bastırıp, düzeltelim.
  9. Tekrar donması için 2 saat buzluğa bırakalım.
  10. 2 saat sonra kalıptan dikkatlice çıkartıp, servis edebilirsiniz.

Çikolata Kaplı Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saçın Üstünde Yumuşacık Gözleme Tarifi
İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası
Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli)
Çok Kolay Yaş Pasta Tarifi
Ispanaklı Pancar Salatası
Pankek
Hdabla | © 2025 |