Portakal Pelteli Muhallebi

Portakal Pelteli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Orta kat;

  • 5-6 adet bisküvi

Pelte için;

  • 2 su bardağı posalı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Dilerseniz daha koyu renk vermesi için az zencefil

Portakal Pelteli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı yapalım. Sıvı krema ve vanilya hariç gereçleri küçük uzunluk bir tencerede güzelce karıştıralım. Tencereyi ocağa alıp, karıştıra karıştıra kremayı pişirelim.
  2. Krema yoğunlaşınca ocağı kapatıp vanilya ekleyip karıştıralım.
  3. İlk sıcağı geçince sıvı kremayı da ekleyip mikserle 5dk çırpalım.
  4. Kremayı servis kaplarına eşit ölçüde bölüştürelim.
  5. Rondodan geçirilmiş bisküvi tozunu kremanın üzerine bölüştürelim. Bir kaşık yardımıyla üstünü düzleyelim.
  6. Portal peltesi için; materyallerin hepsini karıştırıp, ocağa alalım. Kıvam alınca altını kapatalım. Pelteyi de bisküvilerin üzerine eşit ölçülerde bölüştürelim.

Not:Portakalı hazır meyve suyu olarak yada taze sıkılmış posasız olarak kullanabilirsiniz. Bu durumda daha berrak (jöle) olur. Dilerseniz bisküvi katını hiç yapmayabilirsiniz. Posalı portakalı ben limon sıkacağı ile elde ettim. Az ölçü posa, çoğunluğu su.

Portakal Pelteli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaş Ekmek
Enfes Tart Kek
Paçanga Tadında Kiş
Muzlu Tarçınlı Bebek Pankek
Islak Hamburger
Şehriyeli Kabak Mezesi
Hdabla | © 2025 |