Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar
Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar (aile ferdine nazaran ayarlayın büyüklüğünü)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine;
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Varsa domates sosu
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber (damak tadınıza nazaran ayarlayın)
- Süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak tuz
Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce karnabaharları küçültüp suya koyun varsa tozu kiri aksın sizde kıymasını hazırlayın 1 kuru soğanı yemeklik doğrayın pembeleşinceye kadar kavurun.
- İçine kıymasını ekleyin kıymada ölüp düzgünce kavrulunca salça, domates sosu baharatları ekleyip kavurun domates sosunuz çok sulu değilse biraz sulandırın kısık ateşte 10 dk pişirin altını kapatın.
- Karnabaharları 1 çay bardağı zeytinyağında çok gelirse yarım bardak koyun düzgünce yumuşayana kadar ortada karıştırarak kavurun üzerine birazda tuz dökün.
- Kavrulan karnabaharları tabağınıza alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos koyup afiyetle tüketin. Biz çok sevdik yanınada tereyağlı makarna yaptım çok hoş oldu. Deneyecekler şimdiden afiyet olsun 🥰.
Yoğurtlu Kıymalı Karnıbahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











