Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama)

Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı su(200ml)
  • 1,5 tatlı kş tuz
  • 2 su bardağı artı 1 çay bardağı(110 ml) un
  • 6 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Çorba için:

  • 1 tüm tavuk
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Limon

Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur bir gece evvelden yapılmalı.
  2. 4 su bardağı suyu 2 damla limon sıkıp ve 1,5 tatlı kaşığı tuz katıp ocağa alın o kaynayana kadar unu ve 6 su bardağı suyu bir kapta çırpın.
  3. Su kaynayınca süzgeçten geçirerek unlu harcı kaynayan suya dökün.
  4. Burada biraz süratli davranarak hem çırpıp hem karışımı dökün.
  5. Kaynayana kadar karıştırın kaynadıktan sonra da karıştırarak 5 dakika pişirin.
  6. Ateşi evvel harlı kaynamaya yakın orta ateşte yarıma alın. 5 dk pişirdikten sonra altını kapatın.
  7. Büyük borcama su doldurup boşaltın. Pişirdiğiniz hamuru borcama dökün.
  8. 40 dakika sonra üzerini streçleyip balkona atın kış değilse buzdolabına koyun.
  9. Çorba için tüm tavuğu bol suyla düdüklüde fısladıktan sonra yarıma alarak 30 dk pişirin.
  10. 3 yemek kaşığı unu yağda kavurun.
  11. Salçaları ekleyip onları da kavurun.
  12. Pişen tavuğu soğuması ve sonrasında didiklemek için bir kaba alın.
  13. Tavuğun suyundan 2 kepçe kadar kavurduğumuz salçalı unun içine alarak karıştırın sonrasında düdüklüde olan tavuk suyuna katıp yeterlice çırpın ki un topaklanmasın.
  14. Didiklediğimiz tavukları da salçalı suyuna geri dökün. 5 dk birlikte karıştırarak kaynatıp altını kapatın.
  15. Pul biber ve limonla servis edin. Hamuru dilimledikten sonra tabaklara koyarken karşıtını koyun. Afiyet olsun🫶🏼.

Arabaşı Hamuru Ve Çorbası (Büyük Borcama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Un Helvası
Havuç Tarator
Pizza
Topalak Çorbası (Yöresel)
İrmikli Rulo Tatlı
Pırasa Böreği
Hdabla | © 2025 |