Islak mı Islak Kek
Islak mı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su br sıvı yağ
Islak mı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sos ile başlıyoruz bütün sos gerecini bir tencereye alacak karıştırıyoruz; bu formda karıştırarak pişiriyoruz, bir iki taşım kaynasın kâfi çok kaynamaya gerek yoktur ,sonumuzu kenara alalım beklesin.
- Gelelim keke; öncelikle şeker ve yumurtayı uygunca Özleşene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ve sıvı yağ ekliyoruz karıştıyoruz.
- Sonrasında kakao ve kabartma tozunu ekliyoruz tekrar karıştıralım.
- En son unu ekliyoruz karıştırıyoruz. Kekimizi 180°c de 30 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi 10 dk dinlendirdikten sonda dilimleyelim ki sosu içine alsin ortalarına aksın nefis oluyor. Sosumuzu üzerine gezdirelim 2 saat dinlenmeye alıyoruz kekimiz hazır afiyetler olsun 💫🌸.
Islak mı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










