Milföylü Muhallebili Tatlı

Milföylü Muhallebili Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz eksik nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sana yağ yahut tereyağ
  • 2 paket vanilin

Üzeri için;

  • Hazır orman meyveli sos

Alt katmanı için;

  • Milföy hamuru

Milföylü Muhallebili Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremize süt ve öteki gereçlerimizi koyum kısık ateşte daima karıştırıyoruz kaynadıktan sonra sana yağımızı ve vanilinlerimizi ekliyoruz ve çırpıcı ile ipek üzere olana kadar çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Diğer tenceremize sosumuzu döküp karıştırıyoruz ben hazır orman meyveli sos kullandım çikolata sosu ile de yapılabilir.
  3. Milföylerimizi fırında 200 derecede pişirelim milföy hamurlarını üçgen kesip kuruvasan biçimini verelim.
  4. Daha sonra alt katmana milföylerimizi daha sonra kremamızı daha sonra da sosumuzu dökelim ve soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Milföylü Muhallebili Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İyotsuz Sütsüz Elmalı Cevizli Kek
Nefis Patates Kavurması
Focaccia Ekmeği
Kremalı Mantarlı Tavuk
Sebzeli Köfte
Fit Puding (Unsuz, Rafine Şekersiz Enfes Bir Lezzet)
Hdabla | © 2025 |