Triliçe

Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- Yarım su bardağı şeker
Krem şantisi için;
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı soğuk su
Üzeri için;
- Hazır karamel sos
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; 5 yumurta 1 su bardağı şeker uygunca köpürene kadar çırpırıl. Sonra öbür materyaller eklenir ve çırpılır.
- Kare borcama aktarılır ve 170° derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- 1 litre süt 1 bardak şeker 1paket krema çırpılır birinci soğuğu geçen kekimize ilave edilir.
- Tatlımız uygunca soğuduktan sonra kremşantimiz ek edilir. Üzerine karamel sos eklenir. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 🥧🍰
Afiyet olsun 🩷💗.
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








