San Sebastian Cheescake

San Sebastian Cheescake Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta+1 yumurtanın beyazı (toplam 4 yumurta)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 400 gram labne peyniri
  • 400 gram pınar beyaz tam yağlı peynir
  • 200 gram kaymak
  • 2 kutu krema (400 ml)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (20 gr)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un (90 gr)
  • 1 paket vanilya

San Sebastian Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve pudra şekerini çırpıyoruz.
  2. Ayrı bir yerde tam yağlı taze peyniri spatulayla bir ölçü eziyoruz krema kıvamı alana dek. Labneyi de ekleyip el çırpıcı ile devam ediyoruz.
  3. İki peynirin birbirine karıştığına emin olunca krema ve kaymağı ekliyoruz.
  4. Bunlarla da bir müddet karıştırdıktan sonra vanilya, un ve nişastayı ekleyip topak kalmayana dek çırpıyoruz.
  5. Kenarda bekleyen yumurta karışımını da ekleyip sari renk beyaza dönene kadar karıştırıp kenara alıyoruz.
  6. Bu ortada fırını 170 derecede fanlı ayarda ısıtıyoruz. 27 cm kek kalıbının içine yağlı kağıdı yerleştirip fazlalıklarını kesiyoruz.
  7. Karışımı içine döküp sıcak fırına sürüyoruz. Tam 40 dk pişiriyoruz. Kimi fırınlarda bu esnada üstü yanmayabilir.
  8. Üstünün yeterlice kızarması için ızgara ayarını açıp 1-2 dk kadar denetimli halde renginin değişmesini bekliyoruz. Akabinde fırından alıp bir gece dolapta bekletiyoruz.

San Sebastian Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glütensiz Kabak Mücver (Fırında)
Zeytinli Pofidik Ekmek
Kaşarlı Patlıcan Musakka
Limonlu Cheesecake
Kremalı Kabak Çorbası
Kakalu Tahinli Kıtır Kurabiye
Hdabla | © 2024 |