San Sebastian Cheescake

San Sebastian Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta+1 yumurtanın beyazı (toplam 4 yumurta)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 400 gram labne peyniri
- 400 gram pınar beyaz tam yağlı peynir
- 200 gram kaymak
- 2 kutu krema (400 ml)
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası (20 gr)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un (90 gr)
- 1 paket vanilya
San Sebastian Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve pudra şekerini çırpıyoruz.
- Ayrı bir yerde tam yağlı taze peyniri spatulayla bir ölçü eziyoruz krema kıvamı alana dek. Labneyi de ekleyip el çırpıcı ile devam ediyoruz.
- İki peynirin birbirine karıştığına emin olunca krema ve kaymağı ekliyoruz.
- Bunlarla da bir müddet karıştırdıktan sonra vanilya, un ve nişastayı ekleyip topak kalmayana dek çırpıyoruz.
- Kenarda bekleyen yumurta karışımını da ekleyip sari renk beyaza dönene kadar karıştırıp kenara alıyoruz.
- Bu ortada fırını 170 derecede fanlı ayarda ısıtıyoruz. 27 cm kek kalıbının içine yağlı kağıdı yerleştirip fazlalıklarını kesiyoruz.
- Karışımı içine döküp sıcak fırına sürüyoruz. Tam 40 dk pişiriyoruz. Kimi fırınlarda bu esnada üstü yanmayabilir.
- Üstünün yeterlice kızarması için ızgara ayarını açıp 1-2 dk kadar denetimli halde renginin değişmesini bekliyoruz. Akabinde fırından alıp bir gece dolapta bekletiyoruz.
San Sebastian Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



