Kadayıflı Muhallebili Revani

Kadayıflı Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon

Üzerine;

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Kadayıflı Muhallebili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri kaynatalım kaynadıktan sonra altını kısıp, limon sık alalım 5 dakikada bu biçimde kaynatalım ve ocağı kapatıp şerbeti ılınmaya bırakalım.
  2. Yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra içerisine sıvı gereçleri ekleyelim tekrar çırpalım. İrmik ekleyip çırpalım. Kalan gereçleri eleyerek ilave edelim çırpıp, yağlanmış tart kek kalıbına boşaltalım.
  3. 180°’de evvelce işitilmiş fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  4. Kek piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkaralım ılık şerbeti kekimizin üzerine dökelim.
  5. Muhallebi için de vanilya hariç bütün materyalleri karıştıralım daima karıştırarak pişirelim muhallebi kaynadıktan sonra ocağı kapatıp vanilyayı ek edelim ve karıştıralım.
  6. Daha sonra tatlımız üzerine dökelim. Üzerine kavrulmuş kadayıf yayalım. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun❤️

Kadayıflı Muhallebili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası
Babagannuş ( Orjinal ) Salatası
Zencefilli Sonbahar Keki (Videolu)
Çilekli Magnolia
Karnabahar Köftesi Tarifi
Nohutlu Tavuk (Bekar Evi)
Hdabla | © 2025 |