Fırında Sebze

Fırında Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk karnabahar
  • 1 küçük uzunluk brokoli
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet havuç

Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz

Servis evresinde;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tahin

Fırında Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yıkayalım, brokoli ve karnabaharı küçük modüllere ayıralım.
  2. Havuç patatesi doğrayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sebzelerimizi yerleştirelim.
  3. Bir kasede sos materyallerini karıştıralım sebzelerin üzerine döküp harmanlayalım.
  4. 200°’de evvelce ısıtılmış fırında sebzelerimizi yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Daha sonra sarımsaklı yoğurtla limon suyunu ve tahini karıştırıp servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️

Fırında Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Şerit Poğaça
Etli Armutlu Diyet Protein Salata
Karnabahar Köftesi
Pancar Turşusu
Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama
Portakallı Çikolatalı Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet