Taco Profiterol

Taco Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı su
  • 75 mg tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta sarısı

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kasığı un
  • 2 yemek kasığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım paket krema

Sosu için:

  • 1,5 paket krema
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket sütlü çikolata

Taco Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel hamurumuzu hazırlayalım 1 su bardağı suyun içine terayağını koyalım eriyince unu ekleyip kısık ateşte pişirelim. Hamurumuz soğuyunca yumurta sarısını ekleyip, 180 derecede 25 30 dakika pişirelim.
  2. Kreması için; bütün gereçleri tencereye alıp pişirelim soğuyunca yarım paket krema ekleyelim.
  3. Sosu için; 1 buçuk paket krema bitter çikolata sütlü çikolatayı ekleyip sosumuzu kısık ateşte pişirelim.
  4. Hamuruz pişip soğuduktan sonra ortasına soğuyan kremamızı sürüp, taco formunda tabağımıza dizip, üstüne çikolata sosumuzu dökelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Taco Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pofuduk Ekmek Kızartması
Patlıcan Çanağında Glutensiz Pide
Patates Kavurması
Mercimekli Semizotu Diyet Tarifi
Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan)
Garnitürlü Pilav Salatası
Hdabla | © 2024 |