Pazı Kavurma

Pazı Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 demet pazı
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Tereyağ-biber karışım sosu

Pazı Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Piyazlık doğranmış soğanlar yağda kavrulur.
  2. İnce dilimlenmiş havuçlar ve sarımsaklar eklenir.
  3. İnce doğranmış pazı eklenir ve kavrulur.
  4. Mercimek ve nohut ek edilir.
  5. En son baharatlar eklenir.
  6. Servis için; üzerine yoğurt ve biber sosuyla servis edilir.

Pazı Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kıyır Fit Poğaça
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Damla Çkolatalı Kurabiye
Bisküvili Orman Meyveli Borcam Tatlısı
Tart Kalıbında Revani
Bezelye Kavurması ( Yöresel)
Hdabla | © 2025 |