Poşe Ayva Tarifi

Poşe Ayva Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 750 gram şeker
  • 1 kök tarçın
  • 5- 6 adet karanfil
  • 1 limon suyu

Poşe Ayva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvalarınızı soyup 1 limon suyu sıktığınız geniş bir kabın içine çekirdeklerini çıkarmadan koyun.
  2. Tüm ayvaları soyduktan sonra bir tencereye ben döküm kullandım yeniden çekirdeklerini çıkarmadan koyun .
  3. Tarçın ve karanfilide ekleyin üzerine şeker dökün ve yağlı kağıt kapatıp kapağınıda kapatın ocağa koyun.
  4. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ocağın en küçük gözünde en kısık ateşte 2 ,5 saat pişirin.
  5. Altını kapatın kavanozlara koyup 1 ay boyunca istediğiniz vakit çıkarıp yiyebilirsiniz.
  6. Şekerin tadını kesmesi için süzme yoğurt yatağında fındık badem yahut cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Poşe Ayva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sırrını Ustasından Aldığım Soğuk Baklava Tarifi (Videolu)
Kremalı Elmalı Kek
Mantar Soslu Tavuk Izgara
Kavala Kurabiyesi (Badem Şöleni)
Tavuklu Bulgur Pilavı
Muhammed Emin Şefin Enfes Muzlu Sütü (İçmede Yanında Yat)
Hdabla | © 2025 |