En İyi Mantı Tarifi

En Âlâ Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram donmuş mantı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Haşlamak için;
- 4 su bardağı su
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
En Yeterli Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Üzerine salça, nane ve toz biberi ekleyip kavuralım.
- 4 bardak kaynar suyu ekleyip 1 taşım kaynattıktan sonra 500 gram mantıyı ekleyip denetimli kısık ateşte pişirelim.
- 5 yemek kaşığı yoğurdu sarımsak ve tuzla karıştıralım suyunu çeken mantının üzerine dökelim.
- En son nane serpelim. Afiyet olsun.
En Âlâ Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







