Kıymalı Fırın Makarna
Kıymalı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket fırın makarna
- 300 gr az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tane sivri biber
- 1 tane kapya biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane küp küp doğranmış domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle makarnayı haşlayalım ve kenara alalım.
- Kıymalı harcımız için kıymayı kavuralım,sonra soğanı ekleyip biraz daha kavuralım.
- Sırasıyla küçük küçük doğranmış biberleri,tuzu ve baharatları ekleyip 1 su bardağı kadar su koyup pişmeye bırakalım.
- Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlayalım.
- Tereyağını eritip üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar bir kaç dk kavuralım ve üzerine sütü dökelim kıvam alana kadar karıştıralım.
- En son tuzu ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Makarnayı süzüp yarısını borcama koyalım.
- Üzerine beşamel sosun yarısını dökelim,onun üzerine de kıymalı harcımızı dökelim ve yayalım.
- Kalan makarnayı da kıymalı harcın üzerine yayalım.
- Kalan beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
- Kaşar peyniri rendesini de ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 💞.
Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








