Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta (1 adedinin akı dışı için ayırıyoruz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (kontrollü biçimde ek edelim)

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Yumurta akı

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice mikserle karıştırıyoruz ve sonra sıvı yağ da ekleyip karıştırıyoruz, margarin, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip karıştırıyoruz.
  2. En son unuda ekleyip yoğuruyoruz ve sonra istediğiniz form yapıp birinci evvel yumurta akına sonra cevize bulayıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik te 35/40 dakika da pişiriyoruz lakin yinede siz denetimli formda pişirin her fırında farklı olabiliyor. 💜 afiyet bal şeker olsun 🥰

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gerçek Ramazan Pidesi (Fırıncı Pidesi)
Snickers Pasta Tarifi (20 Cm Kalıp)
Kıymalı Karnıyarık Börek
Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli)
Patatesli Bazlama
Bademli Hurma Tatlım
Hdabla | © 2024 |