Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 2 su bardağı)

Üzeri için ;

  • 400 gram kahvaltılık çikolata
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, margarin, pudra şekeri ve sıvı yağı güzelce yoğuralım.
  2. Ardından kabartma tozu ve nişastayı da ekleyip yoğuralım.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar ele çok yapışmayana kadar unu denetimli ekleyelim.
  4. Hamurumuza istediğimiz hali verelim.
  5. 170 ° ısıtılmış fırında denetimli 20-25 dk pişirelim çok pembeleşmeyecek beyaz kalacak.
  6. Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
  7. Kahvaltılık çikolata ve sıvı yağı benmari yordamı eritelim.
  8. Mısır gevreklerini ister elinizle ufalayıp ister rondodan çok toz olmayacak biçimde çekelim.
  9. Soğuyan kurabiyelerimizi evvel çikolataya sonra mısır gevreğine bulayalım.
  10. 1 saat dolapta dinlendikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 🌹

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi Tarifi
30 Kişilik Yaş Pasta
Airfryer’ Da İncirli Kek
Tavuk Butlarının En Güzel Hali
Zeytinyağlı Terbiyeli Bezelye
Kaşık Dökme (Peynirli)
Hdabla | © 2025 |