Lokmalık Tuzlu Kurabiye

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (toz şekerde olur)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yumurta (sarısı üstü için beyazı içine kullanılacak)
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı kadar un

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda ısısındaki margarini sıvı yağı pudra şekerini güzelce karıştıralım.
  2. Sonra başka materyalleri ekleyelim.
  3. Yumurtanın beyazı içine sarısı üzeri için ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Tüm gereçleri sırasıyla karıştırın.
  5. İstediğiniz formu verebilirsiniz ben yuvarlak atıştırmalık üzere biçimler verdim .
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüp biraz susam ve çörekotu ekleyip 175° fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin
    Afiyet olsun.

Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriyeli Tarhana Çorbası
Fettucini Alfredo
Cocostar Pasta
Topalak Çorbası (Yöresel)
Beṣamelli Tavuk Dürüm (Fırında)
Chia Puding (Yaban Mersinli)
Hdabla | © 2025 |