Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un+1 kaşık un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Kekin sosu:

  • 3 su bardağı süt (2 bardakta kâfi olur çok ıslak sevmiyorsanız)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri 4-5 dk çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyip hafif karıştıralım.
  3. En son kuru materyalleri ekleyelim karıştıralım.
  4. Cıvık bir hamur olacak lakin telaşlanmayalım.
  5. Yumuşak kıvamı yakalamak için bu değerli.
  6. Dikdörtgen borcama döküp 170 derecede fansız ayarda pişirelim.
  7. Kekin sosu için tencereye tüm materyalleri alıp kaynatalım.
  8. Kaynayınca altını kapatalım.
  9. Sosuna bir paket bitter çikolata ekleyelim.
  10. Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyim. Ve kürdanla delikler açalım.
  11. Sıcak sos ve sıcak keki buluşturalım. 🍰🍰🍰 afiyet olsun herkese.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Akşam Yemeği Menüsü
Çikolatalı Cookie
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Tuzlu Kurabiye Poğaçasi
Elmalı Kurabiye (Büşo Hanımın Ellerinden)
Trileçe
Hdabla | © 2025 |