Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye
Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
İç materyalleri için;
- 1 su bardağı tahin (ben sürülebilir, kahvaltılık tahin kullandım)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm hamur materyallerini yoğurma kabına aldım, yoğurdum ve kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ettim.
- Streçe sardığım hamuru 2 saat buzdolabında beklettim.
- 2 saat sonra hamuru üçe böldüm.
- Bir parçayı, bir santim kalınlığında dikdörtgen olarak açtım.
- Hamurun üzerine evvel iddianın 1/3 ünü sürdüm.
- Ardından toz şekerin 1/3 ünü, varsayımın üzerine serptim.
- İri çekilmiş cevizin 1/3 ünüde en üste serptim.
- Sonra hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yaptım.
- Üzerine 1 çay kaşığı su ile açtığım yumurta sarısını sürdüm. Susam serptim.
- 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırdım, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aldım.
- 150 derecede evvelce ısıttığım fırında 35 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirdim. Soğuyunca kıyır kıyır kurabiye hazır. Sıhhat ve afiyetle kalın🌺
N️ot:Yumurta sarısı ve susam kullanmazsanız, kurabiye piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















