Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye

Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

İç materyalleri için;

  • 1 su bardağı tahin (ben sürülebilir, kahvaltılık tahin kullandım)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm hamur materyallerini yoğurma kabına aldım, yoğurdum ve kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ettim.
  2. Streçe sardığım hamuru 2 saat buzdolabında beklettim.
  3. 2 saat sonra hamuru üçe böldüm.
  4. Bir parçayı, bir santim kalınlığında dikdörtgen olarak açtım.
  5. Hamurun üzerine evvel iddianın 1/3 ünü sürdüm.
  6. Ardından toz şekerin 1/3 ünü, varsayımın üzerine serptim.
  7. İri çekilmiş cevizin 1/3 ünüde en üste serptim.
  8. Sonra hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yaptım.
  9. Üzerine 1 çay kaşığı su ile açtığım yumurta sarısını sürdüm. Susam serptim.
  10. 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırdım, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aldım.
  11. 150 derecede evvelce ısıttığım fırında 35 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirdim. Soğuyunca kıyır kıyır kurabiye hazır. Sıhhat ve afiyetle kalın🌺

N️ot:Yumurta sarısı ve susam kullanmazsanız, kurabiye piştikten ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Tahinli Ve Cevizli Rulo Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Yemeği
Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme
Portakallı Kurabiye
File Bademli Çikolata Soslu Kek
Brownie Tadında Çatlak Kurabiye (Videolu)
Evde Kolay Cips
Hdabla | © 2024 |