Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Haşlanmış mısır
  • 2 çay kaşığı tuz

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı pirinç yıkanır.
  2. Sonra eriyen tereyağında pirinç kavrulur.
  3. Üstüne tuz, su ve süt eklenir.
  4. Süt eklenmesinin sebebi pirincin rengini beyaz tutmak.
  5. Ben su yerine et suyu kullandım.
  6. Pirinçler suyu çekmeye yakın mısır eklenir ve bir cins karıştırılır. Pilav pişme basamağında çok karıştırılmamalıdır yoksa lapalaşır.
  7. Sonra kısık ateşte pilavımız suyu çekene kadar pişmeye bırakılır.

Afiyet olsunnn.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Airfryer’de 15 Dakikada Damla Çikolatalı Muffin
Siyez Ekmeği (Ekmek Yapma Makinesi İle)
Tuzlu Kurabiye
Kayısı Tatlısı (Gün Kurusu) Malatya’mızın Tescilli Simgesi Olan Gün Kurusu
Çilekli Magnolia
Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği
Hdabla | © 2025 |