Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye alın üstüne 2_3 su yıkadınız pirinci ek edin orta ateşte sütü kaynatın.
  2. Kaynayınca ocağın altını uygunca kızsın pirinçler patlayıp sütlaç kıvamlı alıncaya kadar yaklaşık bir saat 30 dakika kaynatın, kıvam almaya başlayan sütlaca şekeri ilave edin.
  3. Şeker büsbütün eriyinceye kadar karıştırarak pişirin iki taşım yaklaşık 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alın kaselere paylaştırın.
  4. Sütlaç kabuk bağlayınca isteğe nazaran tarçın serperek servis yapınız. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bayanlar. 😊.

Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocukların Bayılarak Yediği ,Görüntüsü Şirin Mi Şirin Kirpi Kurabiye
Ramazan Pidesi (Fırınları Aratmayan Yumuşacık)
Pırasalı Börek
Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı
Çikolata Soslu Borcam Pastası
Kolay Dolama Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet