Aylarca Bayatlamayan Kurabiye

Aylarca Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4,5 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında gereğince yumuşamış tereyağı, yumurta ve pudra şekerini güzelce homojen bir formda karıştıralım üzerine nişasta ve sıvı yağı döküp tekrar karıştıralım.
- Burada 4,5 bardak olarak ölçtüğümüz unun bir kısmını dökelim üzerine 1 paket vanilin ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Tam bu noktada unu yavaş ve denetimli halde eklemeye devam edelim ben bazen tereyağını yapısına ve yumurtanın büyüklüğüne nazaran un ölçünün değişebildiğini deneyimledim.
- Kontrollü bir halde yoğurma kabında kolaylıkla toparlanacak ve kulak göğsünden daha yumuşak olacak formda bir hamur elde edelim.
- Sonrasında ceviz, üzüm, damla çikolatayı ekleyelim (burası isteğe bağlı koymayabilirsiniz yada fındık yada öteki bir materyal ekleyebilirsiniz) biçimde verin.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden sevgiler 🌸
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








