Sebzeli Tavuklu Kırma Erişte (Kendi Suyu İle Çekerek Pişiyor Nefis)

Sebzeli Tavuklu Kırma Erişte (Kendi Suyu İle Çekerek Pişiyor Nefis) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış küçük küçük didiklenmiş tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet doğranmış kapya biber
- 3 adet doğranmış sivri biber
- 2 su bardağı kırma erişte (ben mesken üretimi kullandım)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı dolu toz biber
- 1 çay kaşığı dolu karabiber
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolu tuz
- 3 su bardağı kaynar su
Sebzeli Tavuklu Kırma Erişte (Kendi Suyu İle Çekerek Pişiyor Nefis) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye sıvı yağ alalım rendelemiş havucu biraz kavuralım.
- Ardından soğanıda birebir halde kavuralım üzerine kapya biber, sivri biber de koyup soteleyelim.
- Peşinden erişteleri ek edelim güzelce kavuralım, karıştıralım daima her yeri eşit kavrulması lazım.
- Sonra didiklenmiş tavuğu tuz toz şeker ve baharat ek edelim tereyağ koyup orta göz kısık ateşte kaynar suyunu döküp, pişirelim. Afiyet olsun. Çok hoş oluyor kesinlikle deneyin olağan erişte ilede yapabilirsiniz fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı beklerim😃
Sebzeli Tavuklu Kırma Erişte (Kendi Suyu İle Çekerek Pişiyor Nefis) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










